2810226186 Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο cleo.helidonis@gmail.com
hero image
 
 
 
 
Παραδοσιακά Υφαντά
Ελένη Καστρινογιάννη - Τουριστικά Είδη - Είδη Λαϊκής Τέχνης - Μουσειακά Αντίγραφα - Χειροποίητα Κοσμήματα - Κεραμικά - Ηράκλειο Κρήτη
 

 

Στο κατάστημα "Ελένη Καστρινογιάννη", η παράδοση των παραδοσιακών υφαντών ζει και ανανεώνεται με κάθε νέα δημιουργία. Τα παραδοσιακά υφάσματα που εμπορεύεται το κατάστημα αποτελούν μια ζωντανή αφήγηση της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης.

Η κάθε ύφανση είναι μια μικρή τέχνη από μόνη της, φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι από εξαιρετικούς τοπικούς τεχνίτες. Κάθε σχέδιο, κάθε χρώμα, κάθε υφαντική τεχνική μας μεταφέρει σε μια εποχή πλούσια σε παραδόσεις και ιστορία.

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
     
     
     
  παραδοσιακά υφάσματα  

Τα παραδοσιακά υφάσματα που προσφέρουμε στο κατάστημά μας περιλαμβάνουν τα γνωστά κρητικά "σταμνιότικα", τα "σφακιανά", τα "καλτσέτα", τα "βασιλικά" και πολλά άλλα που αναδεικνύουν την τεχνοτροπία και τη δεξιοτεχνία των τοπικών υφαντών.

Με χρήση παραδοσιακών υφαντικών μηχανών και υψηλής ποιότητας υλικών όπως βαμβάκι και μαλλί, κάθε κομμάτι υφάσματος που βρίσκεται στο κατάστημά μας είναι μια μοναδική δημιουργία, έτοιμη να σας συνοδεύσει σε κάθε σας εμφάνιση ή να διακοσμήσει τον χώρο σας με μοναδικότητα και φινέτσα.

 
     

 

 
 
 
 
 
     
  Η κάθε αγορά από το κατάστημά μας είναι ένα ταξίδι στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης, ένα ταξίδι που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν και δημιουργεί ένα ανεπανάληπτο κομμάτι της δικής σας προσωπικής ιστορίας.  
     
     
  ΤΗΛ: 2810226186
6944443822